Acordul, care va reuni drepturile de proprietate asupra unuia dintre cele mai reprezentative marci de moda intr-o singura entitate pentru prima oara in ultimele decenii, evalueaza Christian Dior SE, cu sediul in Paris, la 260 de euro pe actiune, potrivit unui comunicat de marti al LVMH.

Pretul este cu 15% peste inchiderea tranzactiilor bursiere de luni.

Prin intermediul unei serii de tranzactii, LVMH va obtine Christian Dior Couture, care produce gentile Lady Dior, rochii la comanda si imbracaminte de serie pentru barbati si femei.

Familia Arnault detine o participatie de 47% la LVMH, companie care are deja in proprietate parfumurile si produsele pentru frumusete ale Dior, datorita unui acord din anii 1960, prin care brandul de moda a atras capital intr-o perioada dificila.

”Acordurile ilustreaza angajamentul familiei si subliniaza increderea in perspectivele pe termen lung ale LVMH si brandurilor sale”, afirma Arnault in comunicat.

Actionarii Dior pot opta pentru plata in numerar sau actiuni ale companiei concurente Hermes International.

Board-urile Christian Dior si LVMH sustin in unanimitate acordurile si au numit experti independenti sa analizeze termenii.

Familia Arnault a primit actiuni Hermes in 2014, dupa un efort controversat al LVMH de a constitui o participatie la companie.

LVMH, al carui nume complet este LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, plateste de aproximativ 15,6 ori profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) din ultimul an al Christian Dior Couture.

Designerul Christian Dior a infiintat casa de moda in 1946, cu sprijinul omului de afaceri Marcel Boussac, iar ulterior s-a extins in domeniul parfumurilor, ceasurilor si accesoriilor si a deschis magazine in New York, Londra si Tokyo.

Designerii Pierre Cardin si Yves Saint Laurent au lucrat la Christian Dior la inceputurile carierelor lor. Dior a murit in 1957.