Separat, Toshiba a anuntat ca a ajuns la un acord cu grupul chinez Midea Group privind vanzarea diviziei sale de electrocasnice, valoarea tranzactiei nefiind data publicitatii.

Canon a precizat ca achizitionarea Toshiba Medical Systems Corp va sprijini ambitiile companiei nipone de a-si extinde divizia medicala. Pentru anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2016, Toshiba se asteapta la pierderi de 710 miliarde de yeni (6,3 miliarde de dolari), mai mari decat estimarile initiale. Va fi al doilea an consecutiv in care firma nipona raporteaza pierderi.

La sfarsitul anului trecut, Toshiba a anuntat ca va elimina 6.800 de locuri de munca, echivalentul a aproximativ 3% din forta sa de munca, in special la productia de televizoare, PC-uri si electrocasnice.

Toate aceste decizii vin dupa de, recent, Toshiba a recunoscut ca intre 2008 si 2014 a falsificat rezultatele pentru a majora profiturile cu 152 de miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari). In plus, restructurarea operatiunilor Toshiba vine intr-un moment in care producatorii japonezi de echipamente electronice au dificultati in a concura cu rivali chinezi si sud-coreeni.