StarBev detine in Romania compania Bergenbier SA.

InBev a vandut in 2009, dupa fuziunea cu Anheuser-Busch, operatiunile de productie de bere din Europa Centrala si de Est catre CVC, care le-a consolidat in StarBev. Cedarea activelor a fost necesara pentru a obtine avizul Comisiei Europene la fuziunea cu Anheuser-Busch.

Asahi si CVC definitiveaza ultimele detalii ale tranzactiei, care ar putea fi anuntata saptamana urmatoare. Asahi a ramas singurul ofertant pentru achizitia StarBev, iar sursele citate au afirmat ca termenul limita este flexibil si termenul s-ar putea schimba.

"Asahi si CVC lucreaza la ultimele detalii", a declarat vineri o sursa.

CVC a scos la vanzare StarBev dupa ce mai multe companii, intre care Asahi, Carlsberg, SABMiller si Heineken, si-au exprimat interesul pentru o preluare. InBev, care a vandut in 2009 catre CVC activele ce formeaza StarBev, are dreptul "primei oferte", insa cel putin doua surse apropiate situatiei au afirmat ca nu va cumpara operatiunile.

StarBev este prezenta in noua tari europene inclusiv Cehia, Romania, Bulgaria si Ungaria. Desi a fost afectata de recentele dificultati economice din regiune, compania are perspective de crestere pe termen lung pe o piata a berii care se consolideaza rapid la nivel mondial.

Toate partile implicate au refuzat sa comenteze sau nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Grupul japonez Asahi are operatiuni de productie de bauturi alcoolice, bauturi racoritoare, in domeniul alimentar, materii prime, restaurante si altele.

Citeste si:

Interviurile incont.ro. Seful Bergenbier: Pe piata romaneasca se promoveaza preturile agresive. De ce "nimic nu va mai fi la fel" in industria berii