La iesirea din sala de judecata, Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca, miercuri, cand a fost audiat, i-a prezentat procurorului Marius Iacob mai multe probe, pe care acesta le-a refuzat si a dispus retinerea sa.

El a adaugat ca a prezentat aceste probe si in fata instantei si ca asteapta decizia judecatorului in cazul sau.

Ordonanta de retinere a lui Sorin Ovidiu Vintu a expirat inca din timpul judecarii propunerii de arestare preventiva, insa omul de afaceri a decis sa ramana in sala de judecata pana la finalul procesului.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, in 19 aprilie, inceperea urmariri penale, iar miercuri i-au retinut pe Sorin Ovidiu Vintu si Cezar Ion Ilie, pentru santaj, potrivit Ministerului Public.

Din probele administrate pana la acest moment procesual a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu a pretins partii vatamate Sebastian Ghita suma de 150.000 de euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", arata sursa citata.

Cine este omul care a preluat Realitatea Media? Cum a ajuns "imperiul" lui Vintu pe mainile unui IT-ist de 31 de ani

Omul de afaceri Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a inaintat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere in care il acuza pe Sorin Ovidiu Vintu de amenintare si santaj.

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, patronul postului Realitatea TV, a mai fost retinut de procurori si in luna septembrie, anul trecut, in dosarul fugii din tara, acum 10 ani, a lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, unul dintre oamenii acuzati in prabusirea Fondului National de Investitii (FNI - cel mai mare scandal financiar din ultimul deceniu).

Desi numele lui Vintu a fost legat de caderea FNI, care a lasat peste 300.000 de oameni fara 300 milioane de dolari, dar i-a imbogatit pe altii, procurorii au reusit sa-l retina numai in cazul Popa, acuzandu-l de favorizarea infractorului.

Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine! Istoria celei mai mari tepe financiare din Romania. VIDEO