In ianuarie, Raiffeisen Bank International, al doilea mare creditor din Europa emergenta, anunta vanzarea subsidiarelor din Polonia si Slovenia si reducerea operatiunilor internationale. Aceste masuri au ca obiectiv obtinerea unui indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 12% pana in 2017, de la 10% la sfarsitul lui 2014. 

"Avem suficient timp pana la sfarsitul lui 2017 sa ajungem la un indicele de adecvare a capitalului Tier 1 de 12%. Ne asteptam sa indeplinim acest obiectiv fara o majorare de capital", a afirmat luni Sevelda, potrivit Agerpres.

Banca austriaca a strans aproape 2,8 miliarde euro, anul trecut, printr-o emisiune de actiuni. 

Raiffeisen va vinde subsidiara din Polonia la inceputul anului viitor si intentioneaza sa se extinda in Iran, de indata ce vor fi ridicate sanctiunile impuse acestei tari, a declarat Sevelda.

Din noiembrie 2014, BCE a preluat in mod oficial atributiile de supervizor bancar unic in zona euro, via Mecanismul European de Supervizare Bancara, care este responsabil in mod direct de supravegherea unui numar de circa 123 de mari grupuri bancare europene.