"Este o piata foarte competitiva, cu un venit mic pe abonat, cu un cadru de reglementare care nu este cu adevarat im¬plementat - aplicat, cu foarte multe provocari. Dar a fost bine pentru noi: am invatat foarte multe lucruri, din fericire, de pe o piata care este foarte mica pentru noi. Iar lectiile invatate aici ne vor ajuta pe alte piete", a spus Mike Fries intr-un interviu pentru publicatia britanica Broadband TV News.

El nu a oferit detalii in legatura cu reglementarile despre care considera ca nu sunt aplicate pe piata din Romania, insa este posibil ca declaratia sa faca referire la expansiunea rapida a retelelor de cablu ale rivalilor.

Marii jucatori de pe piata de cablu din Romania nu au facut in ultimii ani declaratii publice in legatura cu acest subiect, insa in culise exista discutii aprinse despre felul in care unii operatori isi extind infrastructura, uneori fara a obtine autorizatiile necesare. De cativa ani de zile Liberty Global a oprit planurile de expansiune a retelei UPC Romania in noi zone, concen¬trandu-se insa pe imbunatatirea infrastructurii in zonele deja acoperite.

UPC Romania nu a mai facut nicio achizitie a unei alte companii de cablu in ultimii ani, cei mai activi jucatori in acest segment fiind rivalii de la RCS & RDS, NextGen (Romtelecom) si Digital Cable Systems (AKTA).

Intr-o conferinta organizata in cadrul Congresului industriei de cablu de la Bruxelles si intr-un moment in care discutia se purta la nivel general - fara a avea in vedere o piata anume - Mike Fries s-a plans de asemenea de autoritatile de reglementare si politicienii locali, singurii care ar putea pune, in opinia sa, frane "artificiale" expansiunii industriei de cablu.

Citeste continuarea pe www.zf.ro