Cook a declarat revistei Fortune ca vrea sa doneze averea sa, estimata la 785 de milioane de dolari, dupa ce va plati pentru finantarea educatiei nepotului sau in varsta de 10 ani.

"Vrei sa fii pietricica din balta care creeaza undele schimbarii", a spus Cook, potrivit Mediafax.

Fortune estimeaza averea lui Cook, in baza actiunilor Apple detinute, la circa 120 de milioane de dolari. Directorul general al Apple mai are in proprietate actiuni restrictionate al Apple in valoare de 665 de milioane de dolari.

Dezvaluirea facuta de Cook, in varsta de 54 de ani, este un exemplu al numarului tot mai mare de persoane superbogate interesate de gesturi filantropice.

Miliardarul Warren Buffett incurajeaza marii miliardari sa cedeze cel putin jumatate din averile lor, din timpul vietii, prin intermediul campaniei "Giving Pledge", pe al carui site figureaza fondatorul Microsoft Bill Gates, cel al Facebook, Mark Zuckerberg, si Larry Ellison, de la Oracle.

Chiar daca averea lui Cook nu se poate compara cu cele ale lui Gates sau Zuckerberg, ambele de ordinul miliardelor de dolari, seful Apple spera ca va putea sa faca o diferenta.

Cook, care nu este inscris pe site-ul "Giving Pledge", este cunoscut drept o persoana foarte discreta in ceea ce priveste activitatile sale caritabile.

In ultimii ani insa a inceput sa vorbeasca mai deschis despre probleme precum mediul sau drepturile civile. Cook, care a recunoscut recent ca este homosexual, a vorbit impotriva discriminarii lesbienelor si homosexualilor, in timpul unui discurs sustinut la admiterea sa in Alabama Academy of Honor, anul trecut.

El a declarat pentru Fortune ca a inceput sa doneze bani, pentru diverse cauze, incercand sa dezvolte o abordare mai sistematica a actelor filantropice care sa mearga dincolo de semnarea unor cecuri.