Rosneft va detine 50% dintr-o noua companie care va prelua participatia holdingului Camfin la Pirelli, a anuntat, luni, banca italiana Intesa Sanpaolo, citata de Reuters si preluata de Mediafax.

Camfin detine in prezent 20,3% din actiunile Pirelli, potrivit site-ului autoritatii de reglementare a pietei de capital Consob.
Restul actiunilor companiei care cumpara participatia la Pirelli vor fi controlate de alta companie, la care Nuove Partecipazioni, in prezent actionar indirect la producatorul de anvelope, are 80% din actiuni. Bancile italiene Intesa si UniCredit detinute cate 10%.

Conform acordului, compania italiana de investitii Clessidra urmeaza sa vanda actiunile pe care le are la Pirelli.
Pirelli detine in Romania o fabrica de cord metalic la Slatina. Grupul italian mai detine o fabrica de anvelope, tot la Slatina, si o uzina de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti Jiu, judetul Gorj.

Pirelli a incheiat, la sfarsitul lunii februarie, un acord cu compania belgiana Bekaert privind vanzarea operatiunilor de cord metalic, care includ cinci fabrici in Italia, Turcia, Romania, China si Brazilia, pentru circa 225 milioane de euro.

Incheierea tranzactiei depinde de obtinerea aprobarilor autoritatilor de reglementare si este asteptata in a doua jumatate a anului.