Cifra de afaceri a companiei a fost in primele sase luni ale anului trecut de 2,26 miliarde dolari.

Pe partea de rafinare, compania a raportat afaceri de 1,71 miliarde dolari, cu 18% sub nivelul de 2,08 miliarde dolari atins in intervalul similar din 2012, ca urmare a scaderii cotatiilor internationale ale produselor petroliere si opririi planificate a activitatii de productie a rafinariei Petromidia, in perioada martie-aprilie, potrivit unui comunmicat al grupului Rompetrol.

Pierderile aferente sectorului de rafinare au scazut in intervalul analizat cu 37%, de la 112,9 milioane dolari la 71,2 milioane dolari.

Vanzarile de carburanti de pe piata interna si cea externa au totalizat 1,2 milioane tone, dintr-un total de 1,6 milioane tone procesate.

Rafinaria Petromidia reprezinta peste 40% din capacitatea de rafinare a Romaniei. Compania kazaha de stat KazMunayGas, proprietarul grupului Rompetrol, a investit in rafinarie 1,3 miliarde de dolari in perioada 2007-2012, potrivit comunicatului.

Cifra de afaceri consemnata de Rompetrol Rafinare in zona distributiei de carburanti a scazut in intervalul cu 5% in primul semestru, de la 1,22 miliarde dolari la 1,17 miliarde dolari.

Rompetrol Rafinare a reusit sa obtina in primul semestru un profit net de 324.136 de dolari pe partea de distributie a carburantilor, de la pierderi de 22,89 milioane de dolari in primele sase luni ale anului precedent, chiar daca volumele vandute au scazut cu 4% in retail si cu 2% in zona en-gros.