Complexul expozitional Romexpo a intrat in procedura de insolventa pe 25 mai pentru neplata unei datorii de catre firma Arsenoaiei&Matasel Consulting. Ulterior, Romexpo a anuntat ca a atacat prin recurs decizia instantei, apreciind-o incorecta si nelegala, intrucat datoria invocata de firma care a cerut insolventa a fost achitata.

In luna iunie, procedura de insolventa a fost suspendata provizoriu de catre Curtea de Apel Bucuresti, iar astazi, 18 septembrie, in mod irevocabil, instanta judecatoreasca a admis recursul Romexpo, a modificat sentinta atacata si a respins cererea de deschidere a procedurii insolventei ca neintemeiata, informeaza Mediafax.

"Este un succes al echipei de avocati de la SCA Man & Paraschiv, a carei strategie abordata in vederea asigurarii intereselor clientului sau a dat roade", a declarat Bogdan Paraschiv, coordonatorul avocatilor care au reprezentat in instanta interesele Romexpo.

In ceea ce priveste creanta pretinsa, Romexpo a comunicat in luna iunie ca firma Arsenoaie&Matasel Consulting, al carei contract de publicitate a fost reziliat in luna iulie 2011, a solicitat in dosarul de insolventa suma totala de 404.472,55 lei, iar Romexpo a achitat deja 444.472,55 lei, deci mai mult decat s-a solicitat, diferenta in plus provenind din penalitati calculate de Romexpo la zi.

Agentia de comunicare Arsenoaiei si Matasel Consulting este condusa de Emilian Arsenoaiei, fost director de creatie in cadrul agentiilor GMP, Leo Burnett si Tempo Advertising, si de Razvan Matasel, fostul director al Leo Burnett.

Complexul expozitional Romexpo are ca principal actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Potrivit datelor transmise administratorul judiciar numit de instanta, in 2010 Romexpo avea o cifra de afaceri de 44,4 milioane de lei, iar in 2011 afacerile au scazut la 38 milioane de lei. Totodata, in 2010 firma inregistra un profit de 230.000 de lei, iar in 2011 a incheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei.

Casa de avocatura Man&Paraschiv a fost fondata in anul 2011 de avocatii Anca Man si Bogdan Paraschiv si este cotata de publicatiile de specialitate printre firmele de top din Romania. Casa de avocatura acorda atat consultanta in domeniul afacerilor, cat si servicii de reprezentare in solutionarea disputelor.