Astfel, România devine, prin fabricile Te-Rox Prod de la Paşcani, Roman şi Ruginoasa, hub-ul central de producţie al grupului, de unde produsele vor ajunge pe pieţele din Europa, SUA şi Asia, regiunea cu cea mai rapidă creştere în ultima perioadă, conform unui comunicat al companiei.

Doina Cepalis, fondatoarea şi proprietara Te-Rox Prod, va avea în continuare un rol fundamental în grup, urmând să fie administrator al afacerilor din România ale grupului şi să ocupe un loc în Consiliul de Administraţie, în calitate de acţionar.

"Prin vânzarea către Holmbergs se creează premisele dezvoltării brandului pe care l-am fondat în 2007 şi care este astăzi o platformă industrială foarte bine organizată. Holmbergs a găsit în Te-Rox Prod partenerul potrivit pentru dezvoltarea producţiei în Europa deoarece avem structura de rezistenţă pe care aceştia o căutau pentru a implementa strategia de extindere. Sunt sigură că tranzacţia deschide noi perspective de dezvoltare şi mă bucur că partenerii suedezi mută centrul de greutate al producţiei în România. Este o confirmare a talentului, pasiunii, cunoştinţelor echipei Te-Rox, formată din 900 de oameni alături de care am crescut şi am ajuns astăzi să avem o relevanţă globală", a spus Doina Cepalis.

După un an de discuţii preliminare, procesul de negociere şi due diligence între Te-Rox Prod şi Holmbergs a început în aprilie 2020 şi s-a încheiat cu semnarea acordului de achiziţie, pe 20 noiembrie 2020.

"Reuşita mă bucură cu atât mai mult cu cât negocierile au avut loc în plină pandemie. A fost un proces de due diligence derulat în premieră exclusiv online, fără vizite la fabrici. Am avut consilieri profesionişti, care au contribuit la succesul procesului şi aş vrea să mulţumesc echipei M&A a PricewaterhouseCoopers România condusă de George Ureche, precum şi caselor de avocatură D&B Davis si Baias şi RTPR", a adăugat Doina Cepalis.

În 2007 când a fost înfiinţată, Te-Rox Prod a avut afaceri de 250.000 de euro din vânzarea de huse şi soluţii de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii. Un an mai târziu, cifra de afaceri a crescut la 4 milioane de euro, pentru ca în 2009 să fie de 11 milioane de euro, propulsând-o în poziţia de lider european.

Grupul suedez Holmbergs a fost înfiinţat în urmă cu 80 de ani la Halmstad şi livrează anual sisteme de siguranţă pentru peste 13 milioane de scaune auto pentru copii. Prin achiziţia companiei româneşti, Holmbergs accesează o platformă pentru continuarea dezvoltării, având ca obiective accelerarea creşterii în Asia şi pe pieţe mai puţin mature unde încep să fie instituite măsuri stricte de siguranţă auto.