"Iesirea din insolventa va avea loc in mai sau iunie anul viitor", a declarat Borzam potrivit Mediafax.

El a adaugat ca a doua insolventa a Hidroelectrica va dura mai mult fata de precedenta pentru ca judecatorul Mircea Moldovan este in custodia statului si trebuie desemnat altul, iar unele contestatii nu au termene de judecata stabilite inca si urmeaza si vacanta judecatoreasca (in intervalul 1 iulie - 31 august, n.r.).

Judecatorul Mircea Moldovan si alti trei judecatori, toti de la tribunalul Bucuresti, au fost retinuti de DNA in 19 mai, fiind acuzati de luare de mita si abuz in serviciu. Moldovan se numara printre judecatorii care au decis in luna februarie a acestui an reintrarea in insolventa a Hidroelectrica.

Compania este in insolventa a doua oara in mai putin un an, dupa ce a trecut printr-o procedura similara intre iunie 2012 si iunie 2013.

Borza a afirmat ca isi depune mandatul de administrator daca Departamentul pentru Energie nu ii aproba in termen de o saptamana un onorariu de 934.000 de euro. "Am scazut valoarea onorariului de la 2 milioane de euro la 934.000 de euro. Daca nu mi se aproba, imi depun mandatul", a mai spus Borza. Euro Insol a incasat un onorariu de 2,2 milioane de euro pentru perioada iunie 20121-2013, cand Hidroelectrica s-a aflat in prima insolventa.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, spunea in aprilie ca spera ca producatorul de electricitate sa iasa din aceasta procedura pana la sfarsitul anului. Nicolescu a declarat de mai multe ori ca "nu i se pare in regula" ca Borza sa primeasca doua comisioane pentru acelasi lucru.