Avocatul Remus Borza este acuzat de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti de conflict de interese, pentru ca in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica, scrie Mediafax.

In acelasi dosar este judecata si avocata Nicoleta Munteanu, tot pentru conflict de interese, instanta dispunand si in cazul acesteia achitarea.

"In baza art. 396 alin.1 pct. 5 rap. la art. 16 alin.1 lit.b C.pr.pen., achita pe inculpatii Borza Remus Adrian si Munteanu Nicoleta pentru infractiunea prev. de art. 253 indice 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, in vigoare pana la 01 februarie 2014 (34 acte materiale)", se arata in hotararea instantei.

Decizia de joi a Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, aceasta putand fi contestata cu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a inregistrat in 25 februarie 2013 dosarul in care Remus Borza si Nicoleta Munteanu, avocati in Baroul Bucuresti, sunt suspectati de conflict de interese, iar in 8 iulie a inceput urmarirea penala in cazul acestora. Cei doi au fost trimisi in judecata in octombrie 2013.

Procurorii au stabilit, in urma verificarilor, ca Nicoleta Munteanu, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnata administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012 - februarie 2013, a incheiat 34 de contracte de asistenta juridica intre firma de insolventa si Societatea Civila Profesionala de Avocati "Borza si Asociatii".
Asistenta juridica a constat in reprezentare, redactare, semnare si depunere a actelor in mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat si la SCP "Borza si Asociatii".

In cazul lui Remus Borza, procurorii au retinut ca, in calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a facut 34 de plati catre firma sa de avocatura, in baza contractelor incheiate de Munteanu.

Procurorii au aratat ca Borza este asociat atat in firma de insolventa Euro Insol, cat si la SCP "Borza si Asociatii", "realizand astfel, in mod direct, un folos material atat pentru sine, cat si pentru asociatul sau, Munteanu Nicoleta".

Remus Borza coordoneaza Societatea Civila Profesionala de Avocati "Borza si Asociatii", membra a grupului Borza si Asociatii, alaturi de firma de insolventa Euro Insol SPRL.

Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica pana in luna iunie 2013, cand compania a iesit din insolventa. Hidroelectrica s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 - iunie 2013.