"In cadrul sedintei de ieri (marti - n. r.) a Consiliului de Administratie, s-a discutat din nou situatia economico-financiara a Hidroserv si iminenta intrarii companiei in situatie de insolventa. O parte a membrilor Consiliului de Administratie au propus casa de insolventa Euro Insol, adica pe Remus Borza, drept administrator judiciar. Propunerea nu a fost deocamdata supusa la vot, insa discutiile vor fi reluate in viitoarea sedinta a Consiliului de Administratie", au spus sursele mentionate.

Euro Insol a fost si administratorul judiciar al Hidroelectrica, in perioada 2012 - 2016.

Contactat de Agerpres, Remus Borza a declarat ca nu are cunostinta de aceste discutii, insa este convins ca ar face "o treaba buna", daca va fi confirmat de instanta drept administrator judiciar al Hidroserv.

Surse din sectorul energetic declarau, in urma cu doua saptamani, ca CA al Hidroserv ar putea cere insolventa companiei, ceeac ce va afecta activitatea Hidroelectrica in urmatorii ani, intrucat nu va mai avea cine sa execute lucrarile de reparatii la centrale.

Hidroserv SA a fost infiintata in 2013, in urma fuziunii celor opt filiale Hidroserv de mentenanta si intretinere in sistemul hidroenergetic: Bistrita, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Ramnicu Valcea, Sebes si Slatina.

Compania este detinuta 100% de Hidroelectrica, care a iesit din insolventa in luna iunie 2016, dupa patru ani de reorganizare judiciara.