Consiliul de supraveghere al bancii austriece a acceptat vineri demisia CEO-ului Herbert Stepic, care a anuntat pe 24 mai ca este pregatit sa se retraga din motive personale, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Raiffeisen. In acelasi timp, Karl Sevelda, director general adjunct si membru al board-ului responsabil de divizia de Corporate Banking, a fost numit CEO si va prelua imediat atributiunile noii functii. Mandatul lui Sevelda (63 de ani) va expira la mijlocul anului 2017.

Noul director general adjunct este Johann Strobl, cu un mandat similar. Totodata, mandatul directorului financiar executiv (CFO) Martin Grüll a fost prelungit pana la jumatatea anului 2017.

"Numirea (lui Sevelda - n.r.) reprezinta o expresie a increderii Consiliului de Supraveghere in continuarea strategiei actuale a bancii. Consideram continuitatea managementului si afacerilor drept unul dintre factorii cheie de succes, in special in vremuri grele. In numele intregului Consiliu de Supraveghere, ii multumesc lui Herbert Stepic pentru cei peste 40 de ani dedicati bancii si meritele importante atinse impreuna cu Raiffeisen Banking Group", a declarat in comunicat presedintele Consiliului de Supraveghere al Raiffeisen, Walter Rothensteiner.

Cu o experienta de 35 de ani in industria bancara, Sevelda lucreaza de 15 ani la Raiffeisen si a devenit director general adjunct in 2010.

"Sunt multumit de increderea investita in mine (...) Ultimii ani nu au fost usori, intr-nu mediu economic dificil, insa adaptara proactiva a strategiei noastre s-a dovedit de succes. Astfel, voi continua in directia pe care eu si colegii mei din board am urmat-o impreuna cu Herbert Stepic. Numirea mea ca CEO este, in mod indirect, si o confirmare ca aceasta directie este corecta", a afirmat la randul sau Karl Sevelda.

Herbert Stepic (66 de ani) a informat pe 24 mai Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen ca este pregatit sa demisioneze, invocand "motive personale", la o zi dupa ce banca centrala a anuntat ca investigheaza investitiile derulate de acesta prin conturi offshore.

Banca centrala a Austriei a anuntat pe 23 mai ca va investiga mai multe tranzactii personale ale lui Stepic, dupa ce in presa au aparut informatii ca ar fi utilizat "firme-paravan". Seful RBI a negat orice neregula.