"In parteneriat cu Tractebel Engineering (GDF SUEZ), compania a desfasurat un studiu de cercetare a impactului tehnic si economic implicat de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperisul fabricii. Costul total al investitiei se ridica la 900.000 euro, 88% reprezinta investitie proprie, iar 12% finantare europeana, prin Energy Efficiency Finance Facility (EEFF). Perioada de rambursare a imprumutului, exclusiv din resursele financiare obtinute prin economisirea energiei, este de trei ani", se arata intr-un comunicat al companiei. 

Energia produsa prin panourile fotovoltaice va reduce cu aproximativ 38% consumul de energie conventionala a fabricii, inca din primul an, iar cantitatea de dioxid de carbon (CO2) va scadea cu 449 tone pe an. 

Phoenixy este unul dintre cei mai importanti producatori de pufuleti, cu o cifra de afaceri de peste 18 milioane euro si o productie zilnica de peste un million de pungi, livrata atat pe piata locala, cat si pe pietele externe.

Pufuletii produsi la Baicoi sunt livrati in peste 20 de state, in acest an exporturile inregistrand o crestere cu circa 30% fața de anul 2012. 

Compania este detinuta in proportii egale de Catalin Nour si Eliodor Apostolescu, care este si directorul general al Phoenixy.