Parcul fotovoltaic de la Sebis va fi cel mai mare din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa, au declarat reprezentantii investitorilor si primarul orasului Sebis pentru Mediafax. Investitia apartine companiei spaniole "Promocion Inversolar 65".

Jose Maria Abuli, directorul economic, a spus ca primele doua proiecte vizeaza o suprafata totala de 44 de hectare, fiind instalate deja 72.000 de panouri fotovoltaice, cu o putere totala de 15 MW.  Acestea vor fi finalizate in martie-aprilie, cand vor incepe lucrarile pe alte 150 de hectare, pe care vor fi montate 245.000 de panouri, cu o putere nominala de peste 50 MW. 

"Energia produsa in acest parc ar asigura necesarul pentru 100.000 de locuitori. Avem semnate deja contractele de conectare la reteaua nationala de energie electrica, productia urmand sa fie vanduta pe piata libera", a adaugat directorul tehnic al proiectului, Dragos Baghiu.  El sustine ca in aceasta vara parcul va livra energie la capacitatea maxima, urmand sa fie create aproximativ 100 de locuri de munca permanente.  Durata de exploatare a instalatiilor de producere a energiei electrice este de 25 de ani. 

Primarul orasului Sebis, Gheorghe Feies, a declarat ca in urma acestei investitii veniturile la buget, din taxale si impozitele platite de companie, cresc cu 50%, adica de la patru milioane de euro pe an, la sase milioane de euro.