Grupul Puratos si-a inceput activitatea inca din 1919, fiind fondat de catre un anume monsieur Groot, care dorea sa ofere inca de pe atunci solutii brutarilor si cofetarilor acelor timpuri.

Desi s-a pornit initial de la acest concept, Puratos a furnizat la inceput materie prima pentru cofetari, urmand ca in 1923 sa iasa pe piata cu Pura Malte, un mix pentru paine cu germeni de grau prajiti.

Intuind potentialul acestei afaceri, alti doi pionieri ai acestei industrii, François Van Belle si Pierre Demanet, s-au alaturat echipei Puratos dezvoltand portofoliul de produse, se arata intr-un comunicat de presa al Evenimento Line, preluat de Mediafax.

In anii '40, cei doi parteneri ii incredinteaza produsul Pura Malte lui Walt Disney pentru a crea o reclama acestui brand. Astfel, pentru prima data in lume, este creata o reclama unei marci de paine, iar semnatarul desenelor reclamelor ce aveau sa apara peste tot este celebrul Walt Disney.

Personaje consacrate ale desenului animat, precum Donald Duck, Mickey Mouse, Pluto, Cenusareasa si Alice sunt folosite cu succes in promovarea produsului Pura Malte, spre deliciul audientei de atunci si chiar a celei de astazi, intrucat vreme de cateva decenii au ramas atat in topul preferintelor adultilor, cat si ale copiilor de pretutindeni, explica sursa citata.

Walt Disney, producator de film, inovator al animatiei, a fost nominalizat la 61 de premii Oscar si la sapte premii Emmy, detinand recordul pentru cele mai multe nominalizari la Oscar. Disney si echipa sa au creat unele din cele mai cunoscute filme din lume si personaje faimoase, inclusiv cel pe care majoritatea il considera alter-ego-ul sau, Mickey Mouse.

Mai tarziu, in anii '80, compania belgiana apeleaza iarasi la un creator celebru de desene animate, respectiv Pierre Culliford, alias Peyo, pentru a-i ajuta sa promoveze painea Smurf, o franzela alba ce continea lapte si miere. Practic, toate vizualurile dedicate acestui brand contineau indragitele personaje de desene animate: Strumfii. Campania derulata de Puratos se bucura de un asemenea success incat devine cunoscuta nu numai in Belgia, dar si in Olanda, Elvetia si Danemarca. Intr-o asemenea masura, incat tuturor angajatilor din acel moment li se cere in mod regulat de catre numerosii fani sa trimita zeci de mii de mici Strumfi (fermierul, plugarul, gradinarul, morarul, brutarul) si mai tarziu case si jocuri Strumf.

Asadar, numele unei companii care este in topul producatorilor mondiali de materie prima pentru industria panificatiei, patiseriei si ciocolateriei a fost construit atat prin munca sustinuta a profesionistilor in domeniu, prin studii elaborate, cat si prin campanii de publicitate care au implicat personaje si nume sonore, precum Disney si Peyo.

Puratos Group este un concern international cu sediul in Groot-Bijgaarden (Bruxelles) care produce materie prima pentru industria de morarit, panificatie, patiserie si ciocolaterie. Compania furnizeaza produse atat catre micii intreprinzatori, cat si catre retaileri si marile companii industriale.

Dupa aproape un secol de activitate, grupul acopera cinci continente si are 63 de filiale si 53 de fabrici, in care lucreaza 5.600 angajati. Produsele Puratos sunt vandute in peste 100 de tari, iar cifra de afaceri a grupului depaseste un miliard de euro.