Angajatorii pun tot mai mult accentul pe acordarea de beneficii pentru angajati, atat cu ocazia sarbatorilor, cat si pe tot parcursul anului, in vederea cresterii ratei de retentie in companie si atingerii unui grad de satisfactie cat mai ridicat, arata un studiu al General Human Resources.

"Anumite companii ofera de la abonamente avantajoase la sali de sport sau la clinici private, pana la acoperirea costurilor pentru cursuri de specializare. Totodata, sfarsitul de an reprezinta o perioada solicitanta din punct de vedere financiar pentru angajati, astfel ca beneficiile extra-salariale, cu precadere cele in bani, sunt apreciate de catre romani", a declarat Laura Gheara, managing director al General Human Resources.

Companiile au in vedere si copiii angajatilor in perioada sarbatorilor, acordand cadouri fiecarui minor, de cele mai multe ori  jucarii si dulciuri sau tichete cadou, cu respectarea cadrului legal de acordare a acestora.

Pentru copiii angajatilor, unele companii opteaza si pentru organizarea de petreceri de Craciun dedicate.  

Analiza mai arata ca eforturile depuse de angajati de-a lungul anului sunt rasplatite prin bonusurile de performanta, care au ca scop fidelizarea salariatilor, si prin acordarea de premii de recunoastere a meritelor, companiile desemnand "Angajatul anului" sau "Angajatul cu cele mai bune vanzari".

In 2015 s-a observat o noua abordare din partea unor companii din Romania, care au decis sa redirectioneze sumele alocate pentru organizarea unor astfel de evenimente catre sustinerea unor cauze umanitare.