Vanzarea actiunilor face parte dintr-un plan individual al lui Eric Schmidt de diversificare a activelor si de obtinere de lichiditati, potrivit unui document transmis autoritatii pentru piata de capital din SUA de catre Google.

Pachetul de 3,2 milioane de titluri vizate pentru vanzare reprezinta circa 42% din totalul de 7,6 milioane de actiuni pe care Schmidt le detinea la companie la sfarsitul anului trecut. Acestea reprezinta 2,3% din totalul titlurilor Google si respectiv 8,2% din drepturile de vot.

"Este o diversificare obisnuita a activelor, iar Eric ramane angajat total fata de Google", a declarat un purtator de cuvant al companiei pentru Bloomberg.

Vanzarea actiunilor s-ar putea desfasura pe o perioada de maxim un an, se arata in documentul transmis bursei.

Eric Schmidt, 57 de ani, a ajutat Google sa devina lider pe piata cautarilor online in deceniul in care a condus compania din postul de director general. In 2011, a predat functia de director general cofondatorului Google, Larry Page.

Presedintele executiv al Google s-a situat pe pozitia 138 la nivel global in topul miliardarilor publicat de Forbes in martie 2012, cu o avere de aproape sapte miliarde de dolari.