"Cu ocazia ocuparii functiei in Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), am ajuns la concluzia ca in tara asta se produc foarte multi bani. Companiile de stat genereaza foarte multi bani. Acesti bani nu sunt vizibili in companiile de stat care ii genereaza. Exista foarte multe cazuri in care activitatea societatilor cu capital integral sau majoritar de stat se deruleaza prin case de comert, prin firme off-shore, prin firme interpuse, prin terte parti, din Romania sau din strainatate. In momentul in care, revin acum la Hidroelectrica, noi reusim sa avem o vizibilitate asupra potentialului de generare de venituri si beneficii la nivelul Hidroelectrica, vom putea sa ne pronuntam si cu privire la eventuale cazuri din acestea concrete, in care nu curentul electric se plimba prin Cipru s-ajunga la Piatra-Neamt", a spus Vulpescu, intr-o conferinta de presa organizata de Hidroelectrica privind solicitarea companiei de intrare in insolventa.

Vulpescu a facut aceasta afirmatie dupa ce un jurnalist i-a solicitat lamuriri privind declaratiile premierului Victor Ponta, care a prezentat marti doua documente despre care a spus ca privesc exporturi de energie electrica sub pretul pietei, aprobate de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

"Insa nu as vrea nici sa va dezamagesc si sa va arat ca incepem sa gasim documente privind organizarea exportului de energie electrica la preturi de 128 de lei pe MW, 174 si 180, in timp ce preturile pe piata erau 220, semnate de... aveti dreptul sa ghiciti cine le-a semnat, ca vi le si dau - avem si datele 25.08 2010 si 03.09.2010 - domnul... cel care nu minte, nu fura, el se jura ca nu fura si l-am prins cu notele... domnul Adriean Videanu. Sunt convins ca DIICOT si DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru ca o sa fiti foarte uimiti unde a ajuns aceasta energie. Eu stiu - prin Cipru, in Piatra Neamt", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Hidroelectrica a introdus la finele saptamanii trecute o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti, motivata de scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor.