PHI Group, o companie care se concentrează pe fuziuni, achiziţii şi investiţii în resurse naturale, energie şi agricultură, a anunţat un acord cu un partener din Transilvania privind construirea unei sere de 30 de hectare pentru plante medicinale organice, unde se va fi cultiva canabis medicinal, ciuperci lingzhi, pepene amar, şofran şi alte ierburi valoroase care pot fi utilizate în scopuri medicinale şi au preţuri mai mari decât al altor recolte, informează site-ul phicapitalholdings.com, citat de Agerpres.

De asemenea, va fi construit un parc industrial, o centrală electrică pe gaz cu o capacitate de cinci până la 50 de megavaţi, şi un centru de wellness în Transilvania. Veniturile proiectate din acest program combinat ar urma să depăşească 150 de milioane de dolari în anul fiscal 2019.

Centrul de wellness se va adresa turiştilor şi persoanelor care caută tratamente medicale holistice, naturale. PHI Group are un parteneriat cu firma chineză Tho Xuan Duong Co, specializată în medicină chineză tradiţională, pentru cei care vor face tratamente la centrul de wellness.

"Suntem privilegiaţi şi recunoscători pentru încurajările şi sprijinul solid primit de la guvernul central şi de la autorităţile locale din Transilvania. Deoarece aceste proiecte sunt considerate verzi, sunt eligibile pentru finanţare din fonduri europene. În plus, intenţionăm să finanţăm proiectul printr-un fond din Luxemburg şi am putea utiliza finanţare suplimentare de la marile bănci europene", a declarat Henry Fahman, preşedinte şi director general al PHI Group.

Argentina, Chile, Columbia, Peru şi Puerto Rico au legalizat deja marijuana medicinală, iar Uruguay a deschis drumul în 2013 devenind prima ţară care a permis cultivarea şi distribuţia în scop comercial a canabisului.

În total, 25 de state americane au aprobat consumul într-o formă sau alta de marihuana, în timp ce alte 25 de state consideră că deţinerea de canabis pentru uz personal nu este un delict.