Compania a cumpărat orăşelul Nipton din California cu 5 milioane de dolari şi plănuieste să investească până la 2,5 milioane de dolari în următorul an şi jumătate pentru a-l transforma în destinaţie turistică.

Achiziţia include un teren de aproximativ 50 de hectare, un magazin universal, un hotel, o şcoală şi băi minerale.

American Green, cu sediul în Tempe, Arizona, va folosi clădirile existente deja, dar va construi şi unele noi, alimentate cu energie regenerabilă, pentru a revitaliza oraşul, a declarat managerul de proiect Stephen Shearin.

“Ne-am gândit că dacă arătăm că se poate construi o comunitate în care să se producă si să se consume canabis, pe care o vom face apoi şi independentă energetic, acest lucru îi va inspira şi pe alţii să spună ‘Noi de ce să nu facem acelaşi lucru?’”, a spus Stephen Shearin.

După legalizarea consumului de marijuana în California, Nevada şi alte şase state, unul din cinci americani adulţi a început să consume produse pe baza de canabis, ceea ce a creat o oportunitate imensă pentru companii să crească pe această nișă.

Pamela Johnston, vice-pesedinte senior la Electrum Partners, companie de consultanţă din industria canabisului, spune că deocamdată restricţiile impuse şi accesul greoi au limitat turismul tematic, dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Nipton, care are în prezent o populaţie formată din 20 de persoane, se află în districtul San Bernardino, lângă Parcul Naţional Mojave, la graniţa cu Nevada. Din Los Angeles se poate ajunge cu maşina în 3 ore, iar din Las Vegas se face doar o oră.

Fostul oraş minier atrăgea şi înainte vizitatori, datorită poziţionării pe şoseaua şi calea ferată care leagă cele două mari orașe. Iar curiozitatea pentru afacerea cu marijuana va atrage şi mai mulţi, estimează Shearin.

Oraşele mici sunt reticente la consumul de marijuana, chiar şi în statele în care consumul este legal, tocmai de aceea American Green a decis să investească în acest proiect. Compania vrea să demonstreze ce beneficii are consumul de canabis.

American Green vrea să contruiască şi o fabrică de băuturi care vor conţine o substanţă extrasă din canabis şi care s-a demonstrat că ajută la reducerea durerilor şi a inflamatiilor. În oraş va fi construită şi o fabrică în care se vor face produse ce conţin marijuana, dar şi magazine de desfacere. Vor fi amenajate și spaţii pentru concerte şi manifestări artistice.

Odată cu legalizarea în mai multe state americane, industria produselor din marijuana a început să crească semnificativ. Firma de consultanţă financiară Cowen & Co. estimează că până în 2026 industria va ajunge la 50 de miliarde de dolari, de la 6 miliarde, în 2016.