Dupa ce s-a intors din Statele Unite, unde a lucrat cativa ani, Beniamin Oros si-a ridicat o pensiune cu 12 camere, sauna si  jacuzzi. A cumparat si suficient teren, cat sa aiba spatiu verde cu terasa si loc de gratare. Dupa patru ani, insa, afacerea nu i-a mai dus profit, asa ca i-a venit ideea sa se reprofileze si sa faca un camin pentru batrani.

"Avem in fiecare camera televizor, frigider, camerele sunt spatioase. Zona este buna si extrem de linistita. Afara se poate sta aici, pe terasele care sunt pline de verdeata si de trandafiri si de flori", isi promoveaza Beniamin pensiunea.

Cum nu mai are bani pentru investitii, omul de afaceri s-a gandit la un asociat. "Am postat un anunt in media. Roadele muncii le vom imparti in functie de implicarea pe care o avem."    

Sotii Varan
au o poveste cu totul iesita din comun. Dupa ce au fost clovni pe strazile marilor orase ale Europei, cu banii castigati, s-au intors in Cluj, au cumparat o casa in centru si au amenajat un loc de joaca pentru copii. Le lipseste insa personalul si, cum banii s-au terminat, isi cauta si ei un asociat.   
 
"Propun aceste actionariate, dar de tip occidental, adica se evalueaza fiecare cu ce participa initial si apoi se impart in aceste proportii fructele, roadele afacerii respective. Exista o deschidere spectaculoasa spre aceasta chestie", explica Augustin FeneSan, analist economic.

Daca la noi, asocierile intre doi sau mai multi oameni de afaceri abia acum prind contur, in Occident formula si-a dovedit de mult succesul.