Din această calitate, Yildiran va conduce strategia de dezvoltare a băncii în susţinerea antreprenoriatului local şi a clienţilor persoane fizice, precum şi în direcţia îmbunătăţirii experienţei clienţilor şi dezvoltării proceselor digitale.

Yildiran are aproape 25 de ani de experienţă în domeniul financiar - bancar şi al tehnologiei, din care aproape 20 de ani petrecuţi în cadrul grupului Garanti BBVA. De altfel, timp de şase ani acesta a fost Director General Adjunct şi Manager Operaţiuni la Garanti BBVA România. Înainte de numirea sa la Patria Bank, în ultimii 2 ani, a ocupat poziţia de Chief Operations Officer în TotalSoft, conducând reorganizarea companiei şi creşterea acesteia după preluarea de către LOGO Group, se precizează în comunicat.

"Mă bucur să mă alătur Patria Bank şi, împreună cu echipa din bancă, să atingem o nouă bornă în dezvoltarea organizaţiei pe piaţa locală, cu scopul de a crea valoare pentru întreg ecosistemul de stakeholderi - clienţi, angajaţi, acţionari şi societate. Îmi doresc să contribui la o nouă etapă în evoluţia băncii şi a clienţilor, cărora să le oferim cele mai potrivite soluţii bancare, ajutându-i să-şi acopere nevoile şi să-şi atingă aspiraţiile, în timp ce iau decizii mai bune cu privire la finanţele lor, cu un impact pozitiv asupra viitorului", a declarat Burak Yildiran, noul CEO Patria Bank (în curs de autorizare BNR).

Daniela Iliescu va continua mandatul de CEO până la autorizarea de către Banca Naţională a României a lui Burak Yildiran şi ulterior va prelua mandatul de Director General Adjunct Ariile Financiar şi Risc. Din comitetul executiv al băncii mai fac parte Codruţ Nicolau, Director General Adjunct Aria Business şi Valentin Vancea, Director General Adjunct Aria Operaţiuni şi IT.

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu prezenţă la nivel naţional, fiind dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank are ca acţionar majoritar Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN şi SAI Patria Asset Management.