In perioada imediat urmatoare vor fi demarate toate actiunile necesare integrarii celor doua bancii si pregatirii pentru a deveni o singura banca, o atentie deosebita fiind acordata realizarii unei tranzitii usoare pentru clienti si parteneri, urmarind mentinerea bunei relatii dezvoltate pana in prezent.

“Suntem bucurosi ca proiectul de fuziune a intrat in linie dreapta, odata cu primirea aprobarii prealabile din partea Bancii Nationale, si suntem optimisti ca procesul de pozitionare a noii banci pe o traiectorie ascendenta va fi accelerat incepand cu anul 2017, dupa implementarea efectiva a fuziunii. In noua banca, Patria Bank, ramanem fideli misiunii noastre de a contribui la cresterea gradului de bancarizare al romanilor, prin introducerea de produse si servicii simple, sustinute de un model operational optim care permite deservirea tuturor categoriilor de clientela. Ne dorim, totodata, sa sustinem antreprenorii locali si sa contribuim la dezvoltarea pietei de capital autohtone”, a declarat Horia Manda, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Comerciale Carpatica si al Patria Bank.

Dupa incheierea ofertei publice derulate in perioada 2 - 22 martie 2016, Patria Bank (fosta Nextebank) a intrat in posesia unui pachet de 64,16% din actiunile Bancii Comerciale Carpatica. In cadrul ofertei au fost scoase la vanzare 206.400.818 actiuni BCC (9,37% din totalul actiunilor bancii), acestea fiind subscrise integral de Patria Bank, suma totala platita depasind 21,67 milioane lei.

Nextebank, care s-a redenumit ulterior Patria Bank, a anuntat pe 29 ianuarie ca a finalizat achizitia unui pachet majoritar de peste 54,79% din actiunile Bancii Comerciale Carpatica, obtinand aprobarile relevante din partea Bancii Nationale a Romaniei si a Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Tranzactia s-a realizat in doi pasi: achizitia unui pachet de actiuni de la grupul de actionari controlat de Ilie Carabulea si subscrierea tuturor actiunilor ramase nesubscrise in cadrul procesului de majorare de capital initiat in luna iunie 2015. Numarul total de actiuni BCC dupa majorare este de 2.202.742.822, din care Nextebank va detine 1.206.938.198 (54,79%).

Grupul Patria Bank este detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre).

Din grupul Patria Bank fac parte: Patria Bank SA, Banca Comerciala Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management si SAI Intercapital Invest SA.