"Au cumparat terenul in toamna anului trecut cu peste 3 milioane euro. Vor sa mai construiasca acolo un depozit si inca o fabrica", au declarat surse din administratia locala, citate de Mediafax.

In 2010, Procter&Gamble (P&G) a inaugurat la Urlati, in judetul Prahova, o fabrica de sampoane si produse de ingrijire a parului, in care au fost investiti peste 100 de milioane de dolari, aceasta fiind si prima investitie greenfield a grupului american in Romania. Fabrica are patru linii de fabricatie, trei de sampoane si una de balsam de par, iar 90% din productie este destinata exportului.

La acel moment, cele 25 de hectare erau concesionate, iar compania arata ca terenul va asigura spatiul necesar pentru o viitoare extindere a capacitatii de productie, manifestandu-si interesul de a aduce si alte produse pentru a fi fabricate la Urlati.

In Romania, P&G mai detine o fabrica de detergenti la Timisoara si divizia de marketing.

Patricia A. Woertz conduce gigantul american Archer Daniels Midland, cu vanzari de 90 miliarde dolari anual si a ocupat anul trecut locul 7 in topul Fortune al celor mai puternice femei de afaceri din lume. Ea va veni in Romania insotita de alti executivi ai gigantului american de bunuri de larg consum si se va intalni saptamana viitoare cu reprezentantii P&G din Romania.

Contactati de Mediafax, reprezentantii P&G Romania nu au dorit sa comenteze informatiile. P&G a avut anul trecut venituri de peste 84 miliarde dolari anual si un profit net de peste 11 miliarde dolari.