Actiunile specifice fuziunii au fost demarate in ianuarie 2015, in urma tranzactiei de 39 milioane euro pentru achizitia in procent de 100% a actiunilor Millennium Bank Romania.  

"Ne bucuram sa anuntam ca integrarea va fi finalizata in mai putin de un an, termen pe care l-am estimat initial pentru aceasta tranzitie. Prin eforturile comune ale echipelor de profesionisti din cele doua banci, am reusit sa depasim asteptarile initiale si sa ne consolidam pozitia pe piata locala. Este un moment cheie in evolutia OTP Bank Romania, care ne apropie de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, si anume acela de a ne clasa in top 10 banci la nivel national", a declarat Laszlo Diosi, CEO, OTP Bank Romania.  

Etapa finala a procesului de integrare consta in migrarea clientilor Millennium Bank Romania in sistemele informationale ale OTP Bank Romania, in perioada 30 octombrie - 2 noiembrie 2015.  

"Pentru a permite transferul final de date in sistemele OTP Bank, accesul la serviciile bancare digitale (Internet Banking, Mobile Banking si serviciul de Contact Center tranzactional) ale Millennium Bank va fi restrictionat intre 30 octombrie 2015, ora 12,00 si 2 noiembrie 2015, ora 12,00. De asemenea, cardurile bancare emise de Millennium Bank nu vor mai functiona incepand din 30 octombrie, ora 17,00, in timp ce noile carduri bancare emise de OTP Bank vor fi gata de activare in data de 2 noiembrie 2015, incepand cu ora 12,00. Bancomatele Millennium Bank vor fi scoase din functiune incepand de vineri, 30 octombrie, ora 00,00, pana luni, 2 noiembrie, ora 12,00, iar reteaua de bancomate a OTP Bank va functiona in conditii normale", se arata in comunicat, transmite Agerpres.  

In urma integrarii, cota de piata a OTP Bank Romania creste la aproximativ 2%, banca urcand pe pozitia 14 in clasamentul bancilor din Romania dupa active.