Situatia din Ucraina nu este foarte promitatoare si costurile de risc ar urma sa creasca si in viitor, dar pana la sfarsitul anului OTP se asteapta la o stabilizare a operatiunilor din Rusia si Ucraina. 

Conform rezultatelor financiare publicate vineri, profitul consolidat dupa taxe al OTP s-a situat la 38,2 miliarde de forinti in T2 din 2015, depasind estimarile analistilor, de 32,3 miliarde de forinti.

In perioada aprilie - iunie 2015, OTP a inregistrat pierderi de 153,1 miliarde de forinti, in urma impactului legislatiei adoptate de Guvern.

Bancile prezente in Ungaria au inregistrat pierderi substantiale de pe urma schemei de protejare a persoanelor care au luat credite in valuta, schema implementata de executivul ungar in 2011, care a permis convertirea imprumuturilor in valuta in credite in moneda locala la un curs de schimb preferential. 

Veniturile nete din dobanzi au scazut cu 12% in trimestrul doi din 2015, la 140 miliarde de forinti, in timp ce cheltuielile operationale au inregistrat un declin de 5%, la 96,8 miliarde de forinti. 

Toate subsidiarele OTP au fost profitabile intre aprilie - iunie 2015, cu exceptia celei din Rusia, care a inregistrat pierderi de 4,2 miliarde de forinti, aproape dublu fata de trimestrul doi din 2014. 

Rata creditelor neperformante s-a atenuat la 18,4% la 30 iunie 2015, fata de 19,3% la sfarsitul lunii martie. 

In iunie, OTP Bank a anuntat semnarea unui acord privind achizitionarea Findomestic Banka of Serbia, pe locul 21 in topul principalelor banci din Serbia, cu o cota de piata de 0,5%, in timp ce cota de piata a OTP banka Srbija este de 1,9%. 

OTP Bank Group ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1.500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

OTP Bank Romania a inregistrat in 2014 un profit ajustat dupa impozitare de 11 milioane de lei, la venituri nete de 279,2 milioane de lei.