"Niciodata nu ne-am imaginat ca vom atinge 3.000 de angajati in Romania, nu puteam sa fim asa optimisti. Asa ca am luat la inceput o cladire, apoi am mai luat inca una (...) Avem cateva sute de locuri disponibile care vor fi fara indoiala ocupate in termen de un an si cel mai probabil vom avea nevoie de mai mult spatiu", a declarat marti presedintele companiei americane, Safra Catz, transmite Mediafax.

Activitatile Oracle Romania au fost consolidate in acest an intr-o singura cladire de birouri, in zona Floreasca.

"Incep sa am in vedere extinderea chiar in afara Bucurestiului, pentru a putea sa crestem economia si afacerile pe teritoriul Romaniei, deoarece intalnim oameni grozavi in intreaga tara si suntem extrem de optimisti. Atunci cand ma intorc la sediu aud mereu de la colegii mei ca vor aduce mai multe locuri de munca in Romania", precizat Catz. 

Ea a spus ca nu poate estima cate persoane vor mai fi angajate in Romania, insa a mentionat ca Oracle are obiceiul "sa depaseasca asteptarile". 

Intrebata ce s-a discutat la intalnirile avute cu presedintele tarii si cu premierul, Catz a aratat ca au vorbit despre Romania in general, despre "putina politica si geopolitica", dar si ca oficialii au fost interesati de continuarea angajamentelor si investitiilor Oracle in pe plan local, pe care le-a confirmat, precizand ca vor ramane "puternice". 

Seful statului a primit-o luni, la Cotroceni, pe Catz, care a venit cu tatal ei, originar din Husi. 

"Am venit in Romania (cu Oracle - n.r.) acum noua ani la invitatia presedintelui (Traian Basescu - n.r.), am inceput cu 80 de oameni, acum ne apropiem de 3.000 de oameni. (...) Pentru ca am avut asa mare succes la inceput, fiecare manager, fiecare echipa a spus altui manager sau altei echipe ca ar trebui sa-si aduca afacerile in Romania si sa creeze locuri de munca pentru ca romanii sunt foarte bine educati si rezolva problemele pe care le intampina, chiar si atunci cand altii s-ar opri", a afirmat presedintele companiei IT americane. 

Ea a mentionat ca Romania nu reprezinta o piata unde Oracle sa aiba doar locuri de munca cu un nivel redus de pregatire si ca persoane care au inceput sa lucreze in centrul local au ajuns directori in diverse regiuni la nivel global. 

Totodata, Catz apreciaza ca afacerile companiei au crescut foarte mult in Romania in ultimii cinci-sapte ani si se asteapta ca ritmul de crestere sa continue in perioada urmatoare, precizand ca este a doua mare piata din Europa unde firma activeaza, dupa Marea Britanie, unde este prezenta de 30 de ani. 

"Cand ai mii de locuri de munca vorbesti de sute de milioane de dolari cuantificati in salarii, aceasta este investitia noastra. Credem ca este o investitie grozava, ca obtinem un randament foarte valoros si suntem foarte hotarati sa continuam", a conchis presedintele Oracle.