Deciziile au fost aprobate marti in Adunarea Generala a Actionarilor companiei. Valoarea bruta a unui dividend este de 0,0112 lei per actiune, potrivit Mediafax.

In ceea ce priveste investitiile, cea mai mare parte a sumelor (90%) este destinata activitatilor de Upstream si vor viza printre altele proiectele de explorare onshore si offshore. Activitatii de Downstream Oil ii revine 9% din buget, iar 1% vor reprezenta investitiile in Downstream Gas.

"Suntem consecventi obiectivului nostru de a acorda dividende, dar in acelasi timp trebuie sa ne adaptam noului context de piata, in care vedem injumatatirea pretului titeiului fata de anul trecut. Propunerea de dividende urmareste remunerarea actionarilor, dar in acelasi timp si asigurarea resurselor necesare continuarii programului de investitii al companiei", a declarat intr-un comunicat directorul executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Actionarii au numit totodata numirea lui Cristoph Trentini ca membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, pentru un mandat in vigoare pana in aprilie 2017. Incepand cu ianuarie 2015, Trentini a fost membru interimar al Consiliului de Supraveghere ca urmare a renuntarii lui Hans Peter Floren la mandatul sau.

Compania, controlata de grupul austriac OMV, este listata la BVB. Profitul net al OMV Petrom s-a redus anul trecut la sub jumatate din cel inregistrat in 2013, ajungand la 2,1 miliarde de lei (473 milioane euro), compania inregistrand pierderi de 307 milioane lei in ultimul trimestru (primul rezultat negativ incepand cu trimestrul 3 2010), din cauza unor elemente speciale privind centrala de la Brazi si reducerii pretului titeiului, si vanzari in scadere cu 11% pe ansamblul anului.