Cristi si Doru au vrut sa se faca de ras la propriu, cand si-au numit firma "Mamaliga cu Usturoi SRL". Si asta pentru ca sunt actori de comedie. Numele trasnit le-a venit insa de la o amintire din copilarie.

Cristian Voicu, asociat: "Cand eram mic, am ramas singur acasa, bunica era plecata si am mancat de foame niste mamaliga cu usturoi. M-a certat atunci"

Doru Ivanov, asociat: "Mai nou, colegul are o revista pe aceasta firma si acolo sunt oameni seriosi si pare un pic asa - mamaliga cu usturoi..."

De departe insa, cele mai multe nume "neobisnuite" de firme il au alaturi si pe "Dumnezeu". "SC Dai Doamne SRL se afla pe Valea Jiului, la Rovinari.

Reporter :De unde v-a venit ideea?
Patroana: Erau ocupate toate celelate denumiri// am avut un bar si un magazin alimentar, acum barul l-am inchis
Reporter: Si, ca sa zic asa, a dat Dumnezeu?
Patroana: Eh, a dat, a mers o vreme, dar acum in Rovinariul asta nu mai merge nimic. Mai am un vecin, Minciuna Viorel, si are firma "Adevarul SRL"

Poate nu stiati, dar "Dumnezeu traieste si vorbeste SRL" in judetul Sibiu. De la Pitesti ii face concurenta "Bruce Lee SRL".

In aceleasi catastife ale comertului romanesc figureaza si Apocalipsa Serv sau "Occident Murdar curat lux". Pentru ca a vrut sa fie altfel decat ceilalti, Crina si-a botezat firma "Fara Nume SRL".

De la Melcu Com, Mobil Foca, Cucu Web Services si pana la Mefisto, Diogene si Pitagora, inspiratia romanilor a trecut pe la Bebe Gogosarul, Chuck Norris, Dallas sau Bunica din Vaslui.

N-au fost uitate nici numele simple cum ar fi Sincer, Veridic ori TVA.

Toate acestea se nasc fie din imaginatia bogata a oamenilor, fie din disperarea de a gasi acel ceva unic, cerut de lege, prin care firma sa fie inscrisa in Registrul Comertului.