Cu o bogată experienţă multi-disciplinară în domeniul bancar, atât pe piaţa din România, cât şi peste graniţe, Mihaela Bîtu ocupă în prezent funcţia de Head of Wholesale Banking şi Director General Adjunct. Din luna mai 2018, Mihaela Bîtu este şi membru al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor.

Numirea vine după un mandat de 7 ani al lui Michal Szczurek, care va prelua conducerea diviziei de Retail a grupului ING din regiunea Asia.

"De-a lungul anilor, echipa noastră a promovat servicii şi produse inovatoare, diferenţiatoare, urmărind cu consecvenţă o strategie de creştere organică. Am devenit astfel o bancă universală dinamică, adresând cu succes toate segmentele de clienţi. Istoria noastră de 25 de ani este o dovadă clară a angajamentului pe termen lung al grupului ING în România şi ne propunem să sprijinim pe mai departe dezvoltarea mediului de afaceri românesc prin serviciile oferite, prin conduita în afaceri şi prin spiritul inovativ. De aceea, mă onorează cu atât mai mult această numire şi încrederea pe care grupul ING o are în profesionalismul şi maturitatea echipei noastre locale", a spus Mihaela Bîtu.

ING sărbătoreşte 25 de ani de activitate pe piaţa din România. În prezent, ocupă al şaselea loc în topul băncilor locale, cu o cotă de piaţă, cu puţin peste 10% şi o creştere organică în tot acest timp. Dinamica ultimilor ani a fost mai accentuată, dat fiind focusul pe tendinţele digitale şi crearea unei experienţe diferenţiatoare pentru clienţii săi. Numărul de clienţi individuali ING activi a ajuns la 1,32 milioane, cu un trend pozitiv prefigurat în continuare.