"După 4 ani de succes în ING Bank România, Ronald Oort este desemnat Chief Risk Officer (CRO) în ING Spania, unde îşi va începe activitatea din 1 august 2018. Ronald va fi succedat de Thomas Bernert, în prezent Co-Director al Trezoreriei de Grup. De asemenea, Serge Offers va fi numit în rolul de Director Financiar (CFO) al ING Bank România, începând cu data de 1 iulie 2018, preluând funcţia de la Sven Foos", se spune în comunicat.

În cei patru ani petrecuţi în ING România, Ronald Oort a fost responsabil pentru toate funcţiile de risc din cadrul băncii (riscul de credit pe segmentul de Retail Banking şi Wholesale Banking, Risc de Piaţă şi Non-Financiar) şi a fost membru al comitetului executiv.

Noul CRO, Thomas Bernert, şi-a început cariera în Germania, unde s-a alăturat echipei ING în 2002. A deţinut roluri tot mai importante în departamentele de Financiar, Risc şi Trezorerie în Europa şi America de Nord. În 2016, a devenit Directorul Managementului de Capital în Grupul ING, care a fuzionat cu rolul de Director al Trezoreriei, în 2017. Thomas Bernert îşi va prelua funcţia în România pe 1 august 2018.

Noul CFO, Serge Offers, are o experienţă de 12 ani în ING şi o expertiză solidă în domeniul finanţelor si reglementărilor. El şi-a început cariera în ING în 2006 ca Finance Trainee în Olanda. În 2008, s-a alăturat echipei Group Finance Bank şi, începând cu 2014, a fost numit de Head of Regulatory Reporting ING Group. Începând cu 1 iulie 2018, Serge Offers îl succede pe Sven Foos, care a preluat misiunea de a construi divizia de IMM-uri în ING Germania, pornind de la noul achiziţionat Fintech "Lendico'.