Multi dintre cei care merg zi de zi cu taxiul se plang de atitudinea soferilor. Unii fumeaza cand conduc, vorbesc tare la telefon sau intervin in discutiile clientilor, fara sa le ceara permisiunea, asa cum se intampla in secventele urmatoare:

Insa uneori chiar taximetristii cad victime agresiunilor. Din pacate, atat in Bucuresti cat si in tara, au fost soferi de taxi si-au pierdut viata dupa ce au fost atacati de clienti.

Toate aceste neplaceri ar fi semnificativ reduse, daca Parlamentul isi va da acordul pentru noile reglementari propuse de un deputat al puterii.

"Proiectul prevede ca taxiurile sa fie dotate cu un buton de panica, intr-un loc usor accesibil, o legatura directa, o instalatie ce va fi in legatura cu 112, probabil si cu dispeceratul companiei si bineinteles sofer sa fie protejat de un geam dintr-un material dur, plexiglas probabil. Proiectul mai prevede si faptul ca taximetristii sa aiba cinci ani de experienta si masina sa aiba o anumita vechime, sa nu mai poata fi folosite masini foarte vechi", spune Florian Geanta, deputat PDL.

Reprezentantii taximetristilor spun ca legea ar fi buna, dar imposibil de respectat. ''Ar fi un lucru extraordinar de bun, dar masinile nu permit acest lucru. Nu exista loc efectiv unde sa fie montat si sa stea si clientul si sa fie totul in regula, sa construiasca si masina in asa fel incat sa putem sa le montam'', afirma Claudiu Adrian Sapunar, presedintele ANTTR.

''La masina asta nu se poate monta geamul pentru ca, daca va uitati, scaunul din fata este pe geamul din spate. Nu putem sta drepti la volan, stai opt ore in masina, trebuie sa stai lejer. Sa aduca masini cu geam despartitor in America sau din Londra'', vrea Radu Gheorghe, reprezentantul sindicatelor.

Legea urmeaza sa fie supusa dezbaterii Parlementului, iar la discutii vor fi invitati si reprezentantii taximetristilor.