"Nu a fost cumparat caietul de sarcini pentru licitatia de astazi. Va urma o alta licitatie miercuri, la ora 15:30, iar daca nici atunci nu se va vinde, va mai fi inca o licitatie vineri", au declarat pentru Mediafax reprezentantii VF Insolventa SPRL, lichidatorul judiciar al ONT Carpati, firma aflata in insolventa. 

ONT Carpati detine o participatie de 35% la compania care administreaza hotelul Marriott din Bucuresti, cu 423 de camere si clasificat la cinci stele. 

Pretul de pornire pentru licitatia de luni era stabilit la 22,3 milioane de euro, fara TVA.  Reprezentantii lichidatorului nu au dorit sa precizeze daca pretul va fi scazut pentru licitatia de miercuri. 

Cel mai mare creditor al ONT Carpati este Bank of Cyprus, care detine 93% din actiunile firmei. Cel mai important activ detinut de sucursala din Romania a Bank of Cyprus este un credit de 110 milioane de euro acordat companiei care detine hotelul Marriott, prelungit in toamna anului trecut si scadent in 2017.  Creditul a fost garantat cu terenul de 28.457 metri patrati, din Calea 13 Septembrie si cladirea de 69.307,58 metri patrati, care include hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel si complexul aferent, cu spatile comerciale, birouri, cazinou, parcare interioara si exterioara, precum si toate imbunatatirile aduse imobilelor in garantie. 

ONT Carpati mai detine hotelul de patru stele New Montana din Sinaia.

In anul 2011, ONT Carpati a inregistrat o cifra de afaceri in crestere cu 12%, la 10,2 milioane lei, si pierderi de 46,2 milioane lei. 

Cel mai mare actionar al Societatii Companiilor Hoteliere Grand, care detine hotelul Marriott, este compania austriaca de constructii Strabag, cu o participatie de aproape 65%.