Inainte de renovare, Muzeul Antipa era vizitat de circa 1.000 de persoane. Pe de alta parte, la Noaptea Muzeelor, cand expozitiile puteau fi vazute gratuit, Antipa era vizitat in circa sase ore de aproximativ 19.000 de persoane.

Pentru adulti, biletul de intrare la Muzeul Antipa costa 20 de lei, in timp ce elevii trebuie sa plateasca 5 lei, iar studentii si pensionarii 10 lei. Muzeul Antipa poate fi vizitat de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 20.00.

Tehnologia de ultima ora, care imbraca acum colectiile, va transforma dinozaurii, pasarile rare si depozitele de minerale, intr-un nou reper pentru turism. 9 milioane de ani de evolutie se topesc intr-o clipa, in sala centrala. Dinoterium gigantisium a fost descoperit in 1890 si impresioneaza inca prin statura. Are insa concurenta, pentru ca deasupra lui a fost instalat cel mai complex sistem de proiectie video din Romania.

Pe un ecran de 10/6 metri veti vedea cerul cu nori care se misca rapid, anotimpuri in permanenta schimbare si animale care isi vad de viata, exact ca acum 100.000 de ani.

Antipa s-a extins pe trei niveluri - biodiversitatea Romaniei la subsol, Terra la parter, civilizatie la etajul intai. Spatiul menit faunei este primul care te lasa mut de uimire. Absolut tot ce vezi a avut candva sange rece sau cald. Nu exista animale din plastic.

Dincolo de spectacol, informatia devine mai accesibila. In fata fiecarei diorama sunt panouri touch screen, unde afli detalii despre fiecare animal.

Doua milioane de piese - atat insumeaza acum patrimoniul unui muzeu care poate acum concura, tehnic vorbind, cu oricare alt depozitar de marturii din trecut, deschis in lume. Si se pare ca "materie prima" pentru extindere avem din belsug. Recent, in pestera Coliboaia din Apuseni s-a dezvaluit o parte a lumii de acum zeci de mii de ani. Pana cand si aceasta comoara va ajunge in diorame, bucurati-va de Antipa.