Mai mult, toate cele 58 de unitati ale lantului sunt inchise la doar un an si jumatate din momentul in care Patriciu a intrat in actionariat.  Cererea companiei de intrare in insolventa este prima informatie ofi­ciala legata de reteaua controlata de Dinu Patriciu, in conditiile in care oficialii Minimax Discount nu au facut nicio declaratie cu privire la situatia lantului de magazine. 

Pana la inchi­derea editiei repre­zentantii retelei nu au raspuns solicitarii ZF privind moti­vul pentru care si-au cerut insolventa si numarul de ma­ga­zine din retea care mai sunt inca des­chise. Totusi, la solicitarea ZF privind motivul pentru care reteaua de magazine a fost inchisa, iar compania si-a cerut insolventa si privind planurile de viitor, Dinu Patriciu a raspuns printr-un SMS "restructurare si repornire". 

Lantul de magazine de tip discount a inchis toate cele 58 de unitati - 54 Mini­max Discount si 4 Macro, potrivit unor surse din piata de retail.

In urma cu mai putin de o luna ZF a sunat aleator la 20 dintre magazinele lantului cumparat de Patriciu la jumatatea lui 2010, si toate erau inchise. La mo­mentul respectiv oficialii companiei nu au facut nicio declaratie cu privire la situatia retelei.  Dosarul inaintat de companie la Tribunalul Iflov prin care isi cere in­solventa lungeste cu unu sirul de circa 40 de dosare de insolventa depuse im­potriva Minimax Discount, com­panie cu afaceri de 277 mil. lei (66 mil. euro) in 2010, in crestere de la 191 mil. lei (45 mil. euro) in anul anterior. Ter­menul de judecata stabilit este 19 iunie. 

Printre creditorii care au mai depus dosare impotriva Minimax Discount se numa­ra Dorna Lactate, Covalact, Vel Pitar, Scandia, Romaqua Group (Bor­sec), Transilvania General Import-Export, Ocean Fish, DR. Oetker, Herlitz sau Cafea Fortuna. 

Citeste intreg articolul pe www.zf.ro

Sursa foto: zf.ro