"As vrea sa pun capat speculatiilor legate de Microsoft, pentru ca nu am niciun alt plan afara de serviciul in slujba Ford", a declarat Mulally (68 de ani), intr-un interviu acordat Associated Press, preluat de Bloomberg. 

Astfel, seful Ford a subliniat ca va ramane la conducerea companiei auto cel putin pentru restul acestui an.

Precizarile lui Mulally subliniaza dificultatea procesului de cautare a unui nou CEO pentru Microsoft, dupa ce actualul director general, Steve Ballmer, a anuntat in luna august a anului trecut ca se va retrage in termen de 12 luni. 

Candidatura lui Mulally la conducerea Microsoft risca sa arunce intr-un con de umbra lansarile de noi modele planificate de companie si sa creeze tensiuni interne in conducerea producatorului de automobile.  Ford vrea sa introduca 23 de modele noi in acest an, cel mai incarcat calendar de lansari in istoria de 110 ani a companiei. 

Mai multi lideri de la Ford, inclusiv Mulally, presedintele executiv Bill Ford si directorul Edsel Ford au afirmat in repetate randuri ca un plan de afaceri inceput anul trecut de companie presupune ca actualul CEO sa ramana in functie cel putin pana la finalul acestui an.

Ford si conducerea executiva a companiei nu au avut pana acum vreo reactie directa la interesul manifestat de Microsoft pentru Mulally.