"Dusan Wilms isi incheie mandatul de director general Metro Cash&Carry Romania detinut in perioada 2009-2013 si isi continua activitatea in cadrul Metro Group, printre noile sale responsabilitati numarandu-se si coordonarea procesului de repozitionare si dinamizare a magazinelor real, Hyper Magazine din Romania, ramase in cadrul Metro Group, precum si repozitionarea lor strategica si conceptuala", se arata intr-un comunicat al companiei.

Metro mai detine in Romania patru hipermarketuri Real, dupa ce a vandut 20 de unitati catre retailerul francez Auchan.

Pe langa coordonarea magazinelor real,- Hyper Magazine, Wilms isi va continua activitatea cu privire la dezvoltarea proiectelor la nivel national si international, inclusiv relationarea cu parteneri strategici, precum autoritati si organizatii de profil.

Gilles Roudy, care va deveni director general al Metro Cash&Carry Romania incepand cu 1 decembrie, a fost director comercial al Real International incepand din 2009. Inainte de a se alatura Real, Gilles Roudy a lucrat la Carrefour timp de 30 de ani in diverse pozitii manageriale, precum CEO al Carrefour Turcia, Belgia, Polonia si o regiune de afaceri europeana, inclusiv Romania.

Dusan Wilms a mai detinut un mandat de director general al Metro Cash&Carry Romania intre 1999 si 2005. Sub mandatul sau, compania a lansat reteaua de franciza La Doi Pasi, care isi propune sustinerea comertului traditional, care cuprinde in prezent 670 de magazine, magazinul online si Metro Punct - dedicat clientilor revanzatori cu o suprafata mai mica decat cea a magazinelor Metro Cash & Carry Romania.

Reteaua Metro Cash& Carry numara 32 de magazine in 24 de orase din Romania.