McDonald's va deschide pana la finele anului patru cafenele McCafe, din care doua in Bucuresti si cate una la Ploiesti si Targu Mures.

"Vrem sa devenim un lant relevant de cafenele in Bucuresti. Tinta noastra este sa ajungem la 20 de cafenele in Romania pana la sfarsitul anului. Investitia difera foarte mult de la locatie, la locatie", a declarat Daniel Boaje, directorul general al McDonald's Romania, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste planurile privind deschiderea de noi restaurante in Romania, Boaje a mentionat ca in prezent compania cauta terenuri, iar investitiile vor avea loc in momentul in care vor fi gasite locatiile potrivite.

"Nu am deschis niciun restaurant nou in acest an, iar anul trecut am deschis doua. In schimb, am finalizat modernizarea a patru restaurante, iar procesul continua. Cautam terenuri pentru noi restaurante in Bucuresti si in marile orase, insa este destul de dificil sa gasim ceea ce ne trebuie, respectiv loturi de 2.500-3.000 de metri patrati in amplasamente foarte bune. Piata terenurilor este inca in asteptare", a adaugat Boaje.

McDonald's a intrat pe piata romaneasca in 1995 cu un restaurant in Piata Unirii si in prezent detine o retea de 67 de restaurante in Romania, iar cifra de afaceri a totalizat anul trecut 94,8 milioane de euro (415 milioane de lei), in crestere cu aproape 6% fata de 2012.

McDonald's concureaza pe piata restaurantelor fast-food cu retele precum KFC, Subway sau Pizza Hut.