"Ramanem in Rusia indiferent ce se va intampla", a afirmat directorul operatiunilor din Rusia ale MasterCard, Ilia Riabi, citat de RIA Novosti.

Directorul general al Visa in Rusia, Andrew Torre, a confirmat la randul sau ca grupul vrea sa continue activitatea in aceasta tara. El a notat ca intalnirea avuta cu oficiali rusi a fost foarte productiva si si-a exprimat speranta ca se va ajunge la un compromis.

Reprezentantii Visa si MasterCard s-au intalnit cu vicepremierul Igor Suvalov si cu ministrul de Finante Anton Siluanov, la un forum international de afaceri care are loc la St. Petersburg.

Visa si MasterCard au anuntat la inceputul acestei saptamani ca evalueaza posibilitatea de a continua operatiunile in Rusia, dupa ce autoritatile au modificat o lege referitoare la sistemul de plati, inasprind regelementarile aplicate activitatii lor pe piata rusa.

Anterior, presedintele Vladimir Putin a promulgat o lege de creare a unui sistem national de plati.

Incepand de la 1 iulie, operatorii straini de sisteme de plati trebuie sa contribuie trimestrial la un cont special al bancii centrale, cu 25% din volumul mediu zilnic al tranzactiilor.

Decizia a fost luata dupa ce Visa si MasterCard au refuzat la sfarsitul lunii martie sa presteze servicii pentru mai multe banci rusesti, in urma sanctiunilor impuse de Statele Unite din cauza conflictului din Ucraina.