In industria prelucratoare se anticipeaza o tendinta de relativa stabilitate a activitatii. Managerii preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice se va inregistra o tendinta de crestere (sold conjunctural +36%), in timp ce pentru fabricarea bauturilor aceastava fi de scadere accentuata (sold conjunctural -41%).  

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%).

Referitor la numarul de salariati, se estimeaza o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucratoare.  

In sectorul constructiilor, activitatea va inregistra o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -30%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -28%). Managerii vad o scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -16%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural -2%).  

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -2%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +16%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o relativa stabilitate (sold conjunctural -4%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza o relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +1%).  

In ceea ce priveste sectorul serviciilor, cererea (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%). In sectorul de servicii, se estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -2%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%), transmite Agerpres.