Concluziiile au fost obtinute prin intermediul unor anchete de conjunctura, in urma estimarilor facute de manageri cu privire la tendintele activitatii economice. Acestea indica soldul conjunctural, obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa. 

Astfel, in industria prelucratoare managerii preconizeaza o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +18%).

In industria metalurgica se va inregistra o tendinta de urcare accentuata (sold conjunctural +43%) in ceea ce priveste estimarea productiei.

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza un avans moderat (sold conjunctural +9%).

Numarul de salariati va stagna, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucratoare. 

Si in constructii se va inregistra, in urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +29%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +21%). Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +10%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza urcare moderata (sold conjunctural +11%). 

In comertul cu amanuntul managerii au estimat o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +13%). Volumul total al vanzarilor de marfuri va creste, de asemenea (sold conjunctural +16%).

In sectorul de servicii se estimeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +2%). Managerii apreciaza ca preturile de vanzare sau de facturare vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +7%).

Sursa: Mediafax