Lachlan Murdoch, in varsta de 42 de ani, a fost considerat multa vreme mostenitorul presupus al tatalui sau, dar lucrurile au luat alta intorsatura odata cu plecarea-surpriza a lui Lachlan din cadrul grupului, in 2005, cand ocupa functia de director general-adjunct.

"Sunt foarte multumit de faptul ca revine intr-o pozitie de conducere in cadrul companiei", a declarat Rupert Murdoch, intr-un comunicat. Rupert Murdoch nu a clarificat in intregime situatia deoarece l-a promovat, in acelasi timp, pe alt fiu al sau, James, in functia de director asociat de operatiuni la 21st Century Fox.

Desi predarea de stafeta a inceput deja, Rupert Murdoch pastreaza deocamdata functia de director general al companiei 21st Century Fox. Directia firmei de operatiuni este in continuare asigurata de veteranul Chase Carey, intrat in imperiul media in 1988.

James si Lachlan s-au nascut in urma casatoriei lui Rupert Murdoch cu jurnalista Anna Torv. Al treilea copil rezultat din aceasta casnicie, Elisabeth, in varsta de 45 de ani, a vandut in urma cu trei ani firma sa de productie din domeniul audiovizual, Shine, companiei tatalui sau. Dupa plecarea sa de la News Corp., Lachlan a condus firma de investitii Illyria pe care a infiintat-o.

Numirea lui Lachlan in functia de vicepresedinte al imperiului media News Corp., care trebuie sa faca fata provocarilor din presa scrisa, este perceputa ca "un semn de incredere in potentialul de crestere" a companiei, conform comunicatului.

Rupert Murdoch, in varsta de 82 de ani, are o avere estimata de revista Forbes la 13,4 miliarde de dolari. El este fondatorul si presedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, pana la sfarsitul lunii iunie 2013, proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment.

Divizia de cinema si televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - a fost separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp. Din grupul media News Corp. fac parte si publicatiile americane Wall Street Journal si New York Post, dar si ziarele britanice Sunday Times si The Sun, dar si The Australian si editura HarperCollins.