Athina Onassis de Miranda finanteaza transferul cailor la Rio de Janeiro pentru un concurs de echitatie cu obstacole la a carui infiintare a contribuit si care ii poarta numele, a declarat Axel Heitmann, seful diviziei de transport al animalelor a Lufthansa.

"O data pe an invita comunitatea la marele eveniment. In total, Lufthansa transporta circa 2.000 de cai pe an, iar afacerea a devenit foarte profitabila", a spus Heitmann, intr-un interviu, precizand ca pretul este stabilit in functie de marimea transportului. 

Transportarea unui singul cal peste Atlantic poate costa 10.000 de euro, la fel ca tariful pentru un pasager first-class, iar la evenimentul din America de Sud participa pana la 100 de cai, a aratat Heitmann. 

Transporturile de animale au o contributie de 2% la veniturile din transporturile anuale de marfuri ale Lufthansa si sunt mai putin volatile decat restul, contribuind la stabilizarea profitului. 

Cursele Frankfurt-Sao Paolo si Frankfurt-Buenos Aires dureaza 12 ore si sunt printre cele mai lungi pentru transporturile de cai. Animalele care calatoresc din Orientul Mijlociu catre Americi fac escala in Europa din cauza distantei prea mari, in timp ce unele transporturi provenite din Asia opteaza pentru escala in Occident datorita serviciilor de calitate, a explicat Heitmann. 

Anual, 24.000 de cai sunt transportati pe calea aerului, iar Lufthansa este pe locul al doilea in lume, dupa Air France-KLM, care transporta circa 12.000, ajutata de asa-numitul Animal Hotel din Amsterdam, a declarat purtatorul de cuvant al acestei companii, Jean-Claude Raynaud. 

Athina Onassis s-a mutat in Brazilia dupa mariajul sau din 2005 cu Alvaro Affonso de Miranda Neto, dublu medaliat olimpic cu bronz la proba hipica de sarituri peste obstacole, iar doi ani mai tarziu a organizat concursul de echitatie. 

In final, transportul si cazarea cailor si a competitorilor sunt finantate de sponsori, conform practicii aprobate de Federatia Internationala a Sporturilor Ecvestre, pentru evenimentele de categoria cinci stele.  Intre sponsori se numara Coca-Cola, Procter&Gamble, producatorul de ceasuri Longines, guvernul brazilian, Petrobras si compania de telefonie Oi. 

Athina Onassis s-a nascut in Franta si a crescut in Elvetia, unde revista Bilanz a estimat in 2011 ca ar avea o avere de 3 miliarde de franci (3,2 miliarde dolari), fiind cea mai tanara miliardara din tara.  A fost exlcusa insa din top dupa ce s-a mutat in Brazilia. 

Athina Onassis, in varsta de 28 de ani, este singurul copil al Christinei Onassis, al carei frate Alexander a murit fara sa lase mostenitori. Al doilea mariaj al lui Aristotel Onassis cu Jacqueline Kennedy a fost fara copii. 

Onassis, o calareata talentata, si sotul ei au castigat din premii obtinute la competitii 1,3 milioane de dolari incepand din 2006.