Preturile la ciment si clincher au urcat totodata cu 6,6% in moneda locala, se spune in raport.  Pe piata agregatelor, Holcim a inregistrat in Romania o scadere de 16,3% a livrarilor, insa preturile au afisat o crestere de 39,1%. 

Producatorii de ciment si alte materiale de constructii Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia) au anuntat recent ca vor fuziona, intr-o tranzactie efectuata prin schimb de actiuni in urma careia va rezulta cel mai mare jucator de profil la nivel global, cu afaceri anuale estimate la 44 miliarde de dolari. 

Ambele companii au afaceri semnificative pe piata romaneasca, unde concureaza cu Carpatcement, parte a grupului german HeidelbergCement.

Holcim Romania detine doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are aproximativ 950 de angajati.

Catre abonatii newsletter-ului: in jurul orei 15.18, de la agentia Mediafax, s-a primit erata la aceasta stire. Informatia corecta este : Livrarile de ciment si clincher ale Holcim in Romania au crescut cu 5,1% in trim.I.