In acest context, presedintele a exprimat interesul Romaniei de valorificare a avantajelor in domeniul energetic, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale transmis AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, in cadrul intrevederii, care a avut loc in contextul asocierii celor doua companii pentru explorarea si exploatarea resurselor de titei si gaze naturale din Marea Neagra, au fost discutate perspectivele economice si de investitii ale asocierii ExxonMobil-OMV Petrom, precum si provocarile comerciale pe termen mediu si lung ale acestui proiect. 

"Presedintele Klaus Iohannis a reiterat potentialul major al Romaniei in domeniul resurselor energetice, precum si interesul tarii noastre de a-si valorifica, in mod sustenabil si competitiv, avantajele de care dispune in domeniul energetic", se arata in comunicatul citat. 

De asemenea, reprezentantii celor doua companii au subliniat importanta stabilitatii si predictibilitatii in plan fiscal si legislativ, astfel incat investitiile majore, care au fost si vor fi efectuate in continuare in spatiile maritime ale Romaniei, sa beneficieze de o perspectiva clara pe termen mediu si lung. 

In context, au fost mentionate beneficiile mutuale ale explorarii si exploatarii resurselor din zona Marii Negre, cu precadere in contextul geopolitic si economic actual.