Transa, care va fi achitata la 31 martie, este cu 100 milioane euro mai mare fata de suma datorata conform calendarului de rambursare din planul de restructurare convenit cu Comisia Europeana, potrivit unui comunicat publicat marti dimineata de ING Groep.

Dupa finalizarea acestei plati, rambursarile ING catre statul olandez vor totaliza 12,5 miliarde euro, din care 9,3 miliarde euro reprezinta principalul, iar 3,2 miliarde euro dobanzi si prime.

"Transa care va fi platita saptamana viitoare catre statul olandez, de 1,225 miliarde euro, va aduce ING cu un pas mai aproape de rambursarea in totalitate a sprijinului de 10 miliarde euro primit de la stat in timpul crizei financiare. Intentionam sa efectuam ultima plata in luna mai a anului viitor. Va rezulta un randament total anualizat de 12,5% pentru statul olandez", a declarat in comunicat directorul general al ING, Ralph Hamers, potrivit Mediafax.

Plata programata pentru finele lunii martie este cea de-a treia din patru transe cuprinse in calendarul de rambursare convenit cu CE. Din suma totala, 817 milioane euro reprezinta principalul, iar 408 milioane euro prime si dobanda.

Ultima transa, programata pentru luna mai a anului viitor, va avea o valoare de 1,025 miliarde euro, din care 683 milioane euro principalul si 342 milioane euro dobanzi si prime. Astfel, statul olandez va fi incasat un total de 13,5 miliarde euro.

Plata va fi finantata prin extragerea unui dividend de la ING Bank catre ING Groep.