Anuntul a fost facut la Paris de directorul general al ING, Ralph Hamers, iar un purtator de cuvant al grupului a precizat ca inca nu a fost luata o decizie finala, scrie Mediafax.

IntercontinentalExchange (ICE) vrea sa vanda pana la 30% din actiunile Euronext inainte de a se lista la bursa, in a doua parte a acestui an, au declarat la inceputul anului surse apropiate situatiei.

Pentru a obtine avizul Comisiei Europene, ICE va trebui sa mentina o participatie de 25% la operatorul bursier pentru trei ani dupa efectuarea ofertei publice initiale, sau sa atraga investitori pe termen lung, au afirmat sursele citate.

ICE a devenit proprietarul Euronext dupa preluarea NYSE Euronext in luna noiembrie.

Guvernul belgian ar putea prelua o participatie de 50-100 milioane euro la Euronext, iar Caisse des Depots et Consignations din Franta ar putea cumpara de asemenea un pachet de actiuni, potrivit ziarului belgian De Tijd.

Grupurile financiare KBC, ABN Amro, BNP Paribas, Societe Generale si Banco Espirito Santo sunt de asemenea interesate, potrivit De Tijd.

Ministrul olandez al Finantelor, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat ca guvenul de la Amsterdam nu este interesat sa preia o participatie, potrivit ANP.